12.12.12

kendime ait zaman olayları yaptım

efendime söyliyim 12.12.12 olsun kıyametin kopacağı 21.12.12 olsun dikkatimi çekti. şimdi 12.12.12 de geçtiğine göre böyle bi tarihin denk gelmesi imkansız.

Bu sebepten ötürü yeni bir zaman ve takvim olayına giriyorum.
saat olayı şöyle olacak.
iki güneş doğuşu arasında geçen zamanı önce bi 100 e bölecem, sonra bi daha 100e bölcem, sonra bir daha, bu kadar yeter. bu şekilde saatler daha çabuk geçecek canı sıkılıp da gözü saatte olanları yüzü tez gülecek.

takvim mevzusu da şöyle,
bir sene 180 gün olacak, bu seneler içerisinde de her ay 90 günden ibaret olmak üzere iki ay olacak. isimleri de çok basit Sakin ve Deli şeklinde. İsimler de şuradan geliyor, sıcak senede ilk ay ikincisine göre daha az sıcak ama ikinci ay bunaltıcı sıcak olacak. soğuk senelerde de aynı şekilde ilk ay az soğuk geçerken ikinci ay baya soğuk olacak.

Tek sayılı seneler soğuk geçerken çift sayılı seneler ise sıcak geçecek. (tek sayıları sevmem çünkü) sıcak senelerin sonuna doğru millet "winter is coming" geyiği yapabilecek.

Bir hafta, 15 gün olacak bu sebepten ötürü bir ay 6 hafta olacak. (bu arada merak etmeyin maaşlar haftalık yatacak)

Takvimin başlangıcı 13 eylül 2013 olacak. İlk senenin bitimi de kış bitimine denk geleceği için yılbaşı eften püften sebeplerden değil dondurucu soğuklar bittiği için kutlanmış olacak. bir sonraki sene yılbaşı da kavurucu sıcaklar bittiği için kutlanacak.

işte takvimin temeli bu. devamı gelebilir.

4 yorum:

mourtutia dedi ki...

ohhhh.. misss.
çok beğendim.

iksbgl dedi ki...

Eee,hafta yedi ben sekiz diye bir laf vardı.O zaman o hafta on beş ben on altı mı olucak bu durumda? Çok uzadı,atasözleri ve deyimlere de bir açıklık getirmeli ehue

Unknown dedi ki...

takvimin en güzel özelliği ise, pirelli takvimi daha kısa sürede yayınlanacak

morticia dedi ki...

bak işte o oldumu tadından yenmes :D